{Στ’ αλάτι}

Οφείλουμε το όνομά μας στο εμβληματικό μας πιάτο, εκείνο όπου το ψάρι ψήνεται στην κρούστα του αλατιού, ενώ φτάνει στο τραπέζι σας με τη δύναμη…της φωτιάς.

 

Η αλμύρα και το ιώδιο της θάλασσας, συναντιούνται σε έναν αρμονικό χορό με τη γεύση και το πάθος των ποικίλων φρέσκων και ποιοτικών ψαριών και άλλων θαλασσινών επιλογών, στο ανανεωμένο και διαρκώς εξελισσόμενο χώρο μας.

Χαλαρώσετε και ακολουθήστε μας σε ένα ταξίδι γεύσης και θαλασσινής εμπειρίας.

Σε κεντρικό σημείο της λεωφόρου Συγγρού, δίπλα στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, θα βρείτε έναν υψηλής αισθητικής χώρο με αναφορές στην παραδοσιακή ψαροταβέρνα σε μια πολύ πιο σύγχρονη εκδοχή, όπου επικρατεί το ξύλο στο φυσικό και στο γαλάζιο χρώμα συνδιάζοντας μοναδικά γευστική πολυτέλεια, άνεση και άψογη εξυπηρέτηση.

 

Με απόλυτο σεβασμό στην εποχικότητα και την ορθή διαχείριση του πλούτου των ελληνικών θαλασσών, προσφέρουμε τους θησαυρούς τους μέσα από ένα συνεχή αγώνα για την καλύτερη επιλογή της πρώτης ύλης, την άμεση μεταφορά τους κάτω από τις καλύτερες συνθήκες, αλλά και την άριστη διαχείριση τους.

Η μεγάλη ανοιχτή βιτρίνα σας περιμένει να επιλέξετε το ψάρι σας και στη συνέχεια, να το απολαύσετε με μία μεγάλη γκάμα συνοδευτικών, δημιουργώντας ένα πλήρες και αξέχαστο σύνολο εμπειριών για τους λάτρεις της ψαροφαγίας. 

Πρεσβεύουμε  με τον καλύτερο τρόπο­ τη γοητεία του απλού και του ατόφιου καλλιεργώντας συστηματικά την κουλτούρα του ψαριού

Τα ψάρια μας, πάντα φρέσκα, προερχόμενα απ΄ολες τις γωνιές της Ελλάδας τυλίγονται στο αλάτι, περνάνε με μαεστρία από το αέρινο τηγάνι, παραδίδονται στη μαγική μας σχάρα και φτάνουν στο τραπέζι σας στη πιο λαχταριστή και φίνα εκδοχή τους. 

Παράλληλα, σαλατικά όλο ζωντάνια, εκλεκτοί και σπάνιοι θαλασσινοί μεζέδες θα μεταφέρουν τη δυναμική που απαιτείται, ώστε το γεύμα να σας μείνει αξέχαστο. 

Πλάι τους θα βρείτε έναν επαρκέστατο κατάλογο από προσεκτικά επιλεγμένα λευκά, ροζέ και κόκκινα κρασιά καθώς και ελληνικά αποστάγματα (τσίπουρα, τσικουδιές και ούζα), από διάφορα μέρη της Ελλάδας, που φροντίζουν για την απογείωση των αισθήσεων και της διάθεσης.

 

​Είπαν για εμάς!

...Stalati, από την τεχνική ψησίματος του ολόκληρου ψαριού στο αλάτι που το φλαμπάρουν τελευταία στιγμή μπροστά στο τραπέζι του πελάτη. Σπεσιαλιτέ εδώ και χρόνια...

...Έρχεται σε δίσκο στο τραπέζι, ραντίζεται με τσίπουρο και φλαμπάρεται από τον περιποιητή που αναλαμβάνει να σπάσει το κέλυφος του αλατιού και να σερβίρει με τέχνη τη ζουμερή σάρκα του ροφού που γευτήκαμε και μας έμεινε αξέχαστη... 

...και «στεργιανοί» μεζέδες, όπως καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με καρύδι, ταμπουλέ, φάβα Φενεού και τραγανές μπουκιές από μαστέλο Χίου με πετιμέζι και σουσάμι...

...τον καλύτερο μαρινάτο γαύρο της Αθήνας, την σπαρταριστή σαλάτα με τα πεντανόστιμα ντοματίνια, τα τηγανιτά «μάγουλα» του σαλαχιού (δυστυχώς πιάτο ιδιαίτερα εποχιακό…) η το απόλυτα ψημένο καλαμάρι...

 
μπουφέ ορεκτικών